אודם ממושך

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/08/2016 | 18:54 | מאת: אא

שלום, כבר כמה חודשים ארוכים אני סובל מעין אחת אדומה. העין הייתה דלקתית וגודש בלחמית. מעבר לאודם אין גירוד או הפרעה אחרת. [גודש בלחמית- גודש כלי דם אפיסקלרלים במפתח העין, בולט באספקט טמפורלי, ללא צביעה. אפרין טסט-הלבנה כמעט מלאה. עפעפיים תקינים בהיפוך, לשכה קדמית עמוקה נקיה. זו האבחנה הראשונית.] מעבר לאודם אין גירוד או הפרעה אחרת. טופלתי חודש+3 שבועות בשני סוגי סטרואידים (סטרודקס/לוטמקס, בהתאמה) ולאחר מכן קיבלתי טיפול ל3 חודשים רק בטיפות אלרגיה רלסטט כי הסטרואידים העלימו את האודם בזמנו (הסטרודקס חודש 3 טיפות ביום העלים את האודם לגמרי ואז עוד 3 שבועות לוטמקס עם הפחתה של טיפה כל שבוע). משסיימתי את הסטרואידים ועברתי לטיפות אלרגיה אז האודם חזר לעין שוב. בבוקר העין כולה אדומה ומעט מאד זה פוחת במהלך היום אך ממש מעט. תכף מסיים את ה3 חודשים וחוזר לבדיקה. בבוקר גם יש לי הפרשה מעט צהבהבה/סמיכה מהעיניים אך במהלך היום אין לי את ההפרשה הזו (אלא רק הפרשה שקופה, לדעתי מהרלסטט). אז זה אומר שחזרה הדלקת? אציין שהייתי מרכיב כ6 שנים עדשות מגע חודשיות אך מתחילת הטיפול אני לא חזרתי להרכיב (לא מרכיב כבר כ10 חודשים). מה יכולה להיות הסיבה שהאודם לא עוזב לגמרי? ורק עין אחת?? העדשות? משהו אחר? אני די מיואש וזה ממש מפריע אסתטית עד כדי כך שקשה לי להביט ישירות באנשים וזה כבר ממש מתסכל. אוסיף שUS של העין יצא תקין (שלל סימני פריסקלריטיס בעקבות חשד לאפיסקלריטיס) וגם בדיקת מעבדה בכמה מדדים אוטואימונים/קולגן יצאו תקינים. אולי טיפול אנטיביוטי אמור לעזור? או משהו אחר? או אולי שוב יוחזר לי הסטרואידים כנראה?

08/09/2016 | 10:35 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב מתאורך המפורט ברור עד כמה אתה מעורב בטיפול ועד כמה אתה סובל הרושם שלי שהרופא המטפל בך הינו רופא מעולה שבדק אותך באופן יסודי ואף השתמש בבדיקות עזר מתאימות כגון אולטראסאונד עיניים יחד עם זאת לאור מורכבות המחלה לא ניתן לתת לה מענה בפורום אינטרנטי ויש צורך בבדיקה קלינית מקיפה לשם מתן אבחון ומענה אמיתי לבעיה המומלץ להבדק ע"י מומחה קרנית ופמחלות פני שטח העין בברכה דר ישי פאליק

25/12/2016 | 17:57 | מאת: מוטרדת כמוך

וגם אצלי האודם לא עובר ואני מיואשת מאד. יש לך קצה חוט מסיפורך אולי תוכל לקצר לי את ההליכים?

מנהלי פורום בריאות העין