בדיקת oct rnfl

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/08/2016 | 21:53 | מאת: מג

שלום הייתי אצל רופא עיניים ולאחר הרחבת אישונים ובדיקה שלח אותי לבדיקת עיניים במכון oct rnfl . מדד לי לחץ תוך עיני 19 ימין . 15 שמאל. לפני 5 שנים הלחץ בשתי העיניים היה 14. כמו כן רשם בבדיקת קרקעית העין tillted discs. רציתי לשאול מה זה tilted discs 1. 2. האם יש קשר ללחץ התוך עיני בעין ימין? 3. מה רוצים לבדוק בבדיקה הזו 4. והאם זה נורמלי שיש לי בשתי העיניים לחץ שונה בעוד שלפני חמש שנים היה לי 14 ועכשיו בעין ימין עלה ל 19? אודה אם תוכלי להסביר ולהבהיר לי תודה רבה

29/08/2016 | 11:58 | מאת: ד"ר ישי פאליק

מג שלום רב TILTED DISCS הינן דיסקות מוטות וזהו ממצא שכיח שלרוב אין לו משמעות קלינית מלבד זאת שקשה לקבוע את הקיעור האמיתי של הדיסקות אין קשר ללחץ התול עיני רוצים לבדוק את עובי סיבי העצב האמיתי של הדיסקות כיוון שההטיה של הדיסקות לא מאפשרת להתרשם מכך בבדיקה הקלינית לרוב הפערים בלחץ אינם כה גבוהים והעליה בלחץ בעין אחת היא זו שגרמה לרופא העיניים שלך לפעול כפי שפעל בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין