האם יש צורך בעדשת מולטיפוקל בניתוח קטרקט בליזר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/08/2016 | 18:43 | מאת: טל

שלום אמא שלי צרכה לעובר ניתוח קטרקט בליזר. כיום היא מרכיבה משקפים רק לראיה מקרוב (קריאה).הראיה שלה לרחוק תקינה. האם כדי לראות אחרי הניתוח טוב גם לרחוק וגם לקרוב היא צריכה עדשת מולטיפוקל? או כוון שיש לה רק בעיה של ראיה לקרוב מספיק לה רק עדשה רגילה.

29/08/2016 | 11:40 | מאת: ד"ר ישי פאליק

טל שלום רב לאחר ניתוח קטרקט ניתן לראות בבירור עם עדשה רגילה רק מרחק מוקד אחד כלומר או מקרוב או מרחוק או מטווח הביניים לפי בקשת המטופל. מטופלים מסויימים מעדיפים עדשה מולטיפוקלית שמאפשרת ראיה של מספר טווחים כלומר גם לקרוב וגם לרחוק ועדשות מסויימות מאפשרות ראיה גם לטווחי הביניים בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין