מה לעשות כשעין אחת עצלה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/08/2016 | 22:08 | מאת: חסוי

שלום, לפני שנה קניתי משקפיים חדשות, ובבדיקה אחרונה שעשיתי עלה לי המספר בעין שמאל. כעת אני מתכנן לקנות משקפיים חדשות. אני חושש שעין שמאל קצת עצלה, ואם אעלה את המספר בעין שמאל אז המספר שוב יעלה באותה העין. אני שוקל לקנות משקפיים עם אותו מספר כמו הישנות(לא להעלות את המספר בעין שמאל). האם ישנו סיכון בשימוש ממושך עם מספר לא מתאים בעין אחת? זה ימנע את העין העצלה או אפילו יגרום למצב להיות גרוע יותר?

29/08/2016 | 11:26 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב המומלץ הוא להתאים בדיוק את המספר הנחוץ לעין לגבי עין עצלה לא תוכל לשפר את מצבה באמצעות שימוש במספר ישן ולא מתאים מצד שני גם שימוש במספר עדכני לא צפוי לתת שיפור של ממש בראיה של עין עצלה אך איני יכול להמליץ להשתמש במספר שאינו מתאים. בברכה דר ישי פאליק

02/09/2016 | 17:46 | מאת: חסוי

אם לא מדובר בעין עצלה,מה יכולות להיות הסיבות לעליית המספר בעין אחת בלבד? תודה

מנהלי פורום בריאות העין