שטיפה במים רגילים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/08/2016 | 11:34 | מאת: יעקב

שלום רב ישנם רופאי עיניים הגורסים שיש לשטוף היטב את העינים במי ברז כל בוקר וערב ושמעתי גם דעות אחרות. אני בן 59 ולעיתים קרובות יש לי צורך לגרד בעין הנעשית אדומה - בעיקר מול מזגן. האם שטיפת עינים במים לעיתים קרובות רצויה ? תודה

29/08/2016 | 11:42 | מאת: ד"ר ישי פאליק

יעקב שלום רב שטיפת העיניים באופן תדיר ומרובה במים אינה מומלצת ממספר סיבות. האחת שהדמעות אינן מים ומכילות מרכיבים חיוניים רבים לשלמות העין ועל כן מומלץ לא להחליף את הדמעות הטבעיות במים. הסיבה השניה כיוון שמי ברז עלולים להכיל מזהמים שונים שעלולים לפגוע בעין המומלץ לא לשטוף בהם את העיניים. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין