רטיניטיס פיגמנטוזה וניתוח הסרה משקפיים בלייזר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/08/2016 | 11:11 | מאת: ליאת

שלום רב, לאבא שלי ולכל האחים שלו חולים ב RP רטיניטיס פיגמנטוזה ( חלק מהאחים כבר התעוורו ) ידוע לנו שזה משהו גנטי ( אך מכיוון שאין הרבה אנשים שחולים במחלה זו אין מספיק מחקרים בנושא ) אני בת 36 מעוניינת לעבור ניתוח הסרה בלייזר ( לפי הבדיקה השגרתית שאני עושה אצל רופא עיניים לא מופיע ברשתית סימנים של המחלה אך זה משהו שיכול להתפרץ). שאלות: 1.האם ידוע לכם אם ניתוח הסרת משקפיים זה משהו שיכול לעורר את הגן ? 2. האם זה נבדק במהלך יום הבדיקות שמבבצע לפני הניתוח ? 3. האם לאור העבר המשפחתי עדיף שלא אסתכן ואבצע את הניתוח ? אודה לתשובתכם בנושא זה ליאת

ליאת שלום רב, אין כל קשר בין ניתוח לייזר להסרת משקפיים והמחלה הגנטית של הרשתית הנקראת RP או רטיניטיס פיגמנטוזה או עיוורון לילה. היות וגילך הוא 36 שנים, לא סביר שבעת תתפתח המחלה וודאי שלא בהקשר לניתוח הלייזר להסרת משקפיים. זו הפעולה שאינה יכולה לזרז בשום אופן את המחלה של הרשתית או לעורר אותה. יש ליניסיון עם מספר מטופלים בלייזר ומלחה זו, עם תוצאות טובות מאוד, כמובן תלוי בתפקוד הרשתית החולה מלכתחילה במחלה. לא ניתן לבדל את סימני המחלה בבדיקת ההתאמה שלנו. זיהוי המחלה דורש בדיקת שדה ראייה ותפקוד חשמליים של הרשתית כגון בדיקת ERG. בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין