בדיקת שדה ראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/08/2016 | 17:30 | מאת: דנה

עשיץי בדיקת שדה ראיה בשיטת humphery יצא בעין ימין fovea 31dB וכתחב low patient reliability GHT Outside normal limits MD-6.01dB p<05% PSD 1.99dB p<10% מה המשמעות??

16/08/2016 | 16:52 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דנה שלום רב המשמעות של low patient reliability הינה שבעת שביצעת את הבדיקה הבטת גם לנקודות האור עצמן ולא רק לנקודת האור המרכזית ועל כן הבדיקה אינה ברמת אמינות שניתן להסיק ממנה לגבי שדה הראיה ולכן לעיתים מומלץ לחזור עליה. בכל מקרה הרופא ששלח את הבדיקה יראה האם מדדי האמינות נמוכים באופן שדורש חזרה על הבדיקה. בברכה דר' ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין