מיצמוץ עיניים ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/08/2016 | 19:13 | מאת: אישה

הבן שלי הוא בן שנתיים, לפני כשבוע וקצת הוא התחיל למצמץ בעיניים, הוא לא ממצמץ תמיד, אם מעירים לו זה מתגבר, יש ילד במשפחה שמשחק איתו תמיד הוא ממצמץ אני חושבת שהוא מחקה אותו , בכל זאת אני קבעתי לו תור אצל רופא העיניים עוד שבועיים, אבל בינתיים אם זה חיקוי איך עליי להתמודד? האם עליי להעיר לו או לא להתייחס... כי לרוב זה חיקוי של בן המשפחה אני לחוצה מאוד מזה תודה

14/08/2016 | 10:56 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב ישנן סיבות רבות למצמוץ חלקן קשורות לאלרגיה ויובש וחלקן סיבות נוירולוגיות כגון טיקים וכמובן ייתכן שהוא מבצע זאת בכוונה כחיקוי אך לא הייתי משאיר את האבחנה הזו כאבחנה המובילה בטרם הבדיקה. אם את שמה לב שכשאת מעירה לו הוא התופעה מחמירה אני ממליץ לא להעיר לוולהמשיך לבחון זאת. ממליץ גם לצלם את התופעה בוידיאו על מנת שהרופא יוכל להתרשם מהתופעה כי היא עשויה לא להתרחש בזמן הבדיקה עצמה. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין