שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/08/2016 | 09:55 | מאת: ליאור

יש לי שאלה אולי קצת לא הכי שגרתית ... אני בזמן האחרון קצת חושש לגבי פגיעה באיכות או בראיה שלי אני יסביר . אני שותה אלכוהול בעיקר וודקה פעם בשבוע מקסימום בקיץ אולי פעמיים עכשיו ידוע לי על התופעה הרחבה של זיוף וודקה אשר יכול להימצא בו מתנול השאלה שלי היא כזאת האם מתנול אם מישהו נפגע ממנו הוא מאבד את ראיתו לגמרי או שיכול להיות נזק יותר קטן כמו היחלשות העצב נניח (אני מרגיש בזמן האחרון ירידה באיכות הראיה אולי זה פסיכולוגי ...) יש לציין שהייתי אצל רופאת עניים והיא בדקה אותי כולל הרחוות עישונים שהכל תקין אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה בתודה רבה ליאור נ.ב אני משתדל לקנות אלכוהול רק במקום שאני מכיר ולא סתם אבל לפעמים חברים מביאים ואני לא יודע מאיפה ..

14/08/2016 | 10:27 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ליאור שלום רב מתנול יכול לגרום נזק בלתי הפיך לראיה ויכולה לפגוע גם באברים נוספים ואף לגרום למוות לכן יש להקפיד ולא לשתות אותו ואם יש לך חשד לגבי מקור האלכוהול הרי שמומלץ לא להסתכן. במידה ובדיקת רופאת העיניים הייתה תקינה לחלוטין הרי שהסיכוי לפגיעה משמעותית ובלתי הפיכה בראייתך קטנה. לא ניתן לקבוע זאת בפורום בלי בדיקה כמובן. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין