שינוי בראיה התלוי בהרכבת משקפיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/08/2016 | 19:40 | מאת: קרנית

אני מרכיבה משקפיים לראיה מרחוק -3.00 ו -2.75 . משך שנים יכולתי לראות מקרוב (לקרוא) כאשר המשקפיים לראיה מרחוק מורכבים עליי, לאחרונה חל שינוי ולפתע אני לא יכולה לקרוא כאשר המשקפיים לראיה מרחוק עליי, ואני נאלצת להוריד אותם על מנת להצליח לקרוא. מה יכולה להיות הבעיה? האם זו תופעה מוכרת?

14/08/2016 | 10:48 | מאת: ד"ר ישי פאליק

קרנית שלום רב אם גילך סביב 40 ומעלה הרי שגם בעיניים בריאות לחלוטין מופיע התופעה של פרסביופיה שהיא החלשות יכולת העדשה לשנות את צורתה על מנת לאפשר ראיה מקרוב. זו תופעה שכיחה מאד ומתרחשת אצל רוב האנשים בסביבות גיל זה. בכל מקרה מומלץ להבדק ע"H רופא עיניים על מנת לוודא שאין המדובר בסיבה שונה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין