פזילה וניסטגמוס בתינוק בן 6 חודשים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/08/2016 | 21:43 | מאת: רועי

שלום, אצל הבן שלי אובחן פזילה קלה וניסטגמוס מולד. עשינו אולטראסאונד ראש(מוח) נמצא תקין, היינו אצל פרופסור לראייה ואמר כי מצד אחד יש לילד מספר 3 אבל הראייה שלו טובה, שנית יש צורך במשקפיים לתיקון הפזילה ועד גיל בר מצווה זה אמור לעזור - אם לא מנתחים את תיקון הפזילה. בנוסף, לגבי הניסטגמוס אמר שלעתים זה עובר ואם לא גם אז מנתחים ומצמצמים את זה למינימום. אני ואשתי קצת דואגים מגיל כזה לתת לתינוק משקפיים, שאלתי היא האם מה שהוא אמר נשמע הגיוני? ממה נובע הניסטגמוס ? באמת יש כאלה שזה עובר להם? אציין שלבן שלי זה נובע בגלל שהוא נוטה יותר לצד אחד עם הראש וכעת הוא מטופל אצל נוירוכירורג ופיזיותרפיה.

14/08/2016 | 10:22 | מאת: ד"ר ישי פאליק

רועי שלום רב משלום רב תשובתו של הפרופסור נשמעת הגיונית ובחלק מהמקרים משקפיים עשויים לשפר פזילה. לניסטגמוס ישנם גורמים רבים וכל אחד מהם עומד בפני עצמו. מצב מורכב מעין זה דורש בדיקה יסודית ע"י מומחה בתחום אם אתם חשים שעדיין יש מקום לחוות דעת רפואית נוספת לאחר שכבר קיבלתם את תשובתו של הפרופסור הרי שיש לגשת לרופא עיניים המומחה בילדים ופזילה ולהביא את הילד לבדיקתו היסודית בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין