נגע פיגמנטרי עם ציסטה בלחמית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/07/2016 | 18:58 | מאת: רון

שלום רב, אני בן 27 ומאז שאני זוכר את עצמי היה לי פיגמנט בלחמית בעין שמאל-יחסית גדול עם ציסטה קטנה ממש לידו, מעולם הדבר לא הציק לי ולא ייחסתי לו חשיבות. לאחרונה החלטתי לבדוק את העניין ושלושה רופאים המליצו שלושה דברים שונים. האחד-להסיר את הפיגמנט בניתוח. השני- לעשות ביופסיה ואז להחליט אם להסיר או לא השלישית- לא לגעת ורק לעקוב. מה כדאי לעשות ? באיזו אופיה לבחור ? מה הסיכונים של הסרה או אי הסרה ? וכמובן מה הסיכונים של ביופסיה. תודה רבה !

שלום רב, כל נגע פיגמנטרי שגדל בקצה העפעף כדאי לכרות ולשלוח לבדיקה פתולוגית לשלוש שאינו נגע ממאיר. ההחלמה תלויה בעומק הנגע בכל מקרה ניתן לתפור את החסר שנוצר המידה והוא עמוק יחסית. בברכה פרופ' ישראל קרמר.

שלום רב, קרוב לוודאי שנגע זה הינו מולד לאור קיום הציסטי בגודל הממצא. ממליץ לעקוב אחר הממצא אחת ל6 חודשים. במידה ןתהיה עדות לגדילה אזי לכרות הנגע ולשלוח לבדיקה פתולוגית. בברכה פרופ' קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין