חשש מטיפוך בגבשושיות בחלק הפנימי של העפעף העליון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/07/2016 | 23:14 | מאת: טל

שלום רב, בן 25. ללא בעיות קודמות בעיינים. מדי פעם אני מרכיב עדשות מגע יומיות. לאחרונה פניתי לרופא עיניים עקב אי נוחות ואדמומיות בשתי העיניים. חשוב לי לציין שזו הפעם השנייה שאני פונה לאותו רופא עיניים עקב הבעיה. הרופא בדק את העיניים וביצע היפוך של העפעף העליון ואמר שישנם "גבשושיות" בחלק הפנימי של העפעף והוא איננו "חלק" ולכן התחושות המציקות, האדמומיות ואי הנוחות. הוא נתן לי טיפות עיניים מקסידקס לפי המינון הבא: 5 ימים ראשונים - 3 פעמים ביום (טיפה אחת בכל עין) 7 ימים הבאים - 2 פעמיים ביום (טיפה אחת בכל עין) 10 ימים- טיפה אחת ביום (גם כן, אחת בכל עין) הוא אמר שישי חשיבות להורדה הדרגתית של המינון. כמובן שאסר עליי להרכיב עדשות מגע בזמן הטיפול והמליץ להימנע בכלל בחודשים הקרובים (מה שהיה קורה ממילא). שאלתי היא כזאת: בעלון לצרכן וע"פ קריאה באינטנט הבנתי שעקב השימוש בסטרואידים אלה יש סיכוי לעלייה בלחץ התוך עיני ושיש צורך לבדוק את הלחץ התוך עיני לאחר 10 ימי טיפול (כי לאחר 10 ימי טיפול זה נחשב כבר למינון גבוה של סטרואידים... האם יש לחי ממה לחשוש ? משך הטיפול נראה לי קצת ארוך מדי... החשש שלי נובע מהפעם הראשונה שפניתי לאותו רופא בגין אותה הבעייה והפיתרון היה זהה..מקסידקס..אך המינון היה שונה... 5 ימים - 3 פעמים ביום 5 ימים נוספים- פעמיים ביום 5 ימים אחרונים- טיפה אחת ביום. אשמח לקבלת תשובה בנושא,

שלום רב, הטיפול הניתן לך איננו מוגזם ומקובל בעולם רפואת העיניים ונראה לי סביר בהחלט לטיפול ברלרגיה מעדשות מגע. לגביי חשש מעליית ךחץ תוך עיני, רין לך מה לדאוג מאחר והלחץ עולה רק לאחר כ4 שבועות של שימוש. לחץ גבוה תמיד ניתן לטיפול עי טיפות עיניים. בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין