שינויים תכופים בצילינדר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/07/2016 | 00:53 | מאת: פזית

בעלי מרכיב משקפיים במספרים גבוהים (כ-8.5) מגיל צעיר. ללא שינויים כמעט במהלך השנים. לפני כשנה ירד לו דרסטית המספר בעין ימין מ-8.5 ל-4 בין לילה. הוא הלך לישון עם מספר 8.5 ולמחרת בבוקר כשלא ראה טוב הלך לאופטומטריסט שאמר שהמספר צנח בבת אחת ל-4. עד שהמשקפיים היו מוכנים אחרי כיומיים המספר כבר לא התאים ובהדרגה טיפס חזרה ל-8.5. רופא העיניים, האופטומטריסט ומח' עיניים בתל-השומר לא מצאו הסבר לתופעה. במשך כשנה הכל היה תקין וכעת הוא סובל בעין ימין מבעיה בזווית של הצילינדר. כל מס' ימים הצילינדר כאילו מסתובב ב-90 מעלות גם לתופעה זו אין להם הסבר. כיצד אפשר למצוא מה גורם לבעיה? אודה לתשובתכם.

פזית שלום רב, יתכן ומדובר בקרנית לא יציבה, אשר הקמירות שלה השתנתה לקמירות לא סימטרית. זאת הסיבה לצילנדר לא יציב. עליו לעבור מיפוי קרנית ממוחשב כדי לבדוק את קמירות הקרנית בנוסף גם בדיקה של מקטע קדמי של העין על מנת לאתר שינויים בעדשה הטבעית של העין. בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין