פענוח בדיקת OCT של אבא שלי בן 73

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/07/2016 | 14:24 | מאת: דנה

בדף הפענוח רשום את הדברים הבאים רציתי לדעת מה זה אומר? ומה על אבי לעשות בשלב הזה? עין ימין: תמונה היכולה להתאים ל CNV מצולק עם לזיה היפר-רפלקטיבית תת פוביאלית, ללא עדות לנגע פעיל. בנוסף, תמונה יכולה להתאים ל ERM עם יצירת שינויים גליים של פני הרשתית ואזורי חיבור והפרדה. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 288 מיקרון. עין שמאל: תמונה היכולה להתאים ל ERM. קרום מעובה ע"פ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית על פני הרשתית. הרשתית המקולרית מעובה וקיים איבוד של השקע הפוביאלי. באיזור התת פוביאלי קיים עיוות של השכבות הפנימיות ברשתית כלפי מעלה משיכת ERM. בנוסף, הרמה כיפתית תת-פוביאלית עם תוכן בעל הדיות מוגברת, אחידה, היכולה להתאים ל ADULT VITELLIFORM MACULOPATHY עם לדחיקה והרמה של שכבות הרשתית מעל. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 482 מיקרון

שלום רב, ממליץ לקבל הפנייה למרפאת רשתית של בית חולים ציבורי גדול קרוב למקום המגורים. על מנת להתקבל לייעוץ לגבי טיפול בממצא המשמעותי במרכז הרשתית של עין שמאל. בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין