כאבים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/07/2016 | 16:43 | מאת: דיאנה

שלום, לאחרונה , בערך שבוע, ישלי כאבים בעיניים. כואב להסתכל לצדדים , להזיז את העיניים הפך להרגשה לא טבעית ומוזרה וכשאני מעבירה מבט ממשהו בצד ימין לשמאל למשל אז יש ממש כאבים והרגשה כאילו העיניים עוד שניה יצאו לי מהראש. בנוסף יש כאב חזק באיזור המצח בעיקר באמצע וגם בין העיניים איפה שהאף נגמר יש הרגשה של לחץ. לפני שבוע הייתי אצל רופא ועשו לי הרחבת אישונים והכול היה תקין. קראתי שיש מחלה שנקראת גלואוקומה וגם לחץ תוך עיני גבוה, בבדיקת האישונים ניתן להבחין במחלה זו? אם לא היה כלום בבדיקה והכול תקין אז אין מצב שזה המחלה נכון? אני מאוד מפחדת שהכאב נובע ממשו בעין עצמה ואני רק בת 20 לא אמורות להיות לי בעיות אני רואה מצויין מקרוב ומרחוק ככה שגם לא ניראלי שזה צורך במשקפיים... גם בבוקר מאוד קשה לפתוח את העיניים כואב ויש הרגשה של קושי במיקוד המבט בהתחלה. ויש לי תמיד צורך לסגור את העיניים ופשוט לשפשף וללחוץ עליהן עם הכף יד וזה קצת מחליש את הכאב. מה זה יכול להיות???

19/07/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דיאנה שלום רב במקרה של כאבים בהנעת העיניים מומלצת בדיקה נוירואופתלמולוגית ע"י רופא עיניים ובמידה ויש צורך הוא יפנה לנוירואופתלמולוג אציין כי לרוב כאבים מעין אלו במידה שכמו אצלך לא נמצא ממצא בולט המדובר לרוב ביובש שמגביר את החיכוך עם העפעפיים ויוצר תחושות מעין אלו בכל מקרה יש להבדק ע"י רופא עיניים בברכת רפואה שלמה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין