עכירות אחרי נתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/07/2016 | 19:43 | מאת: רות

שלום.למה מופיעה עכירות בעין אחרי ניתוח קטרקט? ומה זה הטיפול במקרה כזה בלייזר?. לכל אחד שעובר ניתוח להסרת הקטרקט נוצרת עכירות? עכירות זה אומר בצקת בעין אחרי הניתוח או שזה משהוא אחר. אודה לכם להסבר תודה.

12/07/2016 | 15:49 | מאת: ד"ר ישי פאליק

רות שלום רב לאחר ניתוח קטרקט נותרים תאים מיקרוסקופיים על גבי הקופסית המקיפה את העדשה הטבעית וממנה שואבים את חומר העדשה הישן. תאים אלו נודדים בחלק מהמקרים אך לא בכולם מתחת לעדשה המלאכותית שהושתלה ומתרבים וכך יוצרים את העכירות. את עכירות זו ניתן להסיר בלייזר. עכירות אינה בצקת בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין