תסנינים בקרנית ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/06/2016 | 10:23 | מאת: איל

בן 44 עם קוצר ראיה של -8.5 וכן צילינדר. בבדיקת רופא עיניים לאחרונה הסביר כי עלי להשתדל להימנע מהרכבת עדשות מגע, שכן יש לי תסנינים בקרנית עין שמאל כתוצאה מאדנווירוס שחטפתי לפני 4 שנים. 1.מה יקרה לעין אם בכל זאת ארכיב עדשות מגע? האם המצב בדר"כ הפיך? 2.אני שוקל לעבור ניתוח של השתלת עדשות תןך עיניות. האם לאור המתואר, אדחה בשל אי התאמה?

איל שלום רב, לא מומלץ להרכיב עדשות מגע לאחר דלקת קרנית מסוג אדנו ווירוס עם ממצא עכשווי של תסנינים בקרנית העין. ניתן בהחלט לעבור ניתוח השתלת עדשות תוך עיניות לביטול קוצר ראייה ואם קיים עובי קרנית מספק ניתן גם לעבור ניתוח לייזר מסוג מסויים במידה והתסנינים אינם מפריעים לניתוח סוג זה. את העובדה הזו ואת ההתאמה ניתן לקבוע בבדיקת התאמה. באם הנך מעונין ניתן אלי לבדיקה מקיפה במכון עיניים קביעת תור דרך מוקד עיניים 3122* בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין