שאלה לגבי תכשיר לטיפול בריסים עקב דלקת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/07/2016 | 16:01 | מאת: דנה

שלום ד"ר, אני סובלת מדלקות בעין, לא באופן חמור (מטפלת בקומפרסים יומיומיים וכן שטיפה בשמפו ריסים). ידוע לי שישנה נשירת ריסים כתוצאה ממצבים כאלה. שאלותיי: האם במצבים כאלה מומלץ להשתמש בלומיגן, לחיזוק ועידוד צמיחת ריסים וגבות? ואם כן האם הוא מחזיר את המצב לקדמותו או מצמיח מעבר למה שהיה? והאם יש לשימוש בלומיגן תופעות לוואי? תודה רבה

12/07/2016 | 15:47 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דנה שלום רב אכן בעקבות בלפריטיס עלולים לנשור חלק מהריסים. לומיגן עשוי לשפר את המצב אך הוא גם מפחית לחץ. איני מכיר התוויה רפואית לשימוש בלומיגן שלא לצורך גלאוקומה אלא לצורך טיפול בבעיה הקוסמטית. מה עוד שבטיפות לומיגן ישנו חומר משמר והטיפות עצמן עלולות לגרום לגירוי של העין בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין