בעיית רעיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/07/2016 | 23:14 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 45 בגל 38 התחילה לי בעיית ראיה לא יכולתי לראות מקרוב ההיתי צריכה להרחיק בכדיי לראות כמובן שמאז אני עם משקף לקרוב בשנה האחרונה אם אני בלי משקפיים אני צריכה לקרב את הכתב הקטן ולמרכז את העיניים כמעט עד סגירת העיניים בדיקת עיניים הייתה תקינה אם כך למה בהתחלה הרחקתי את הכתב בכדיי לראות ועכשיו מקרבת בשביל לראות??? תודה מראש

12/07/2016 | 15:45 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אתי שלום רב קוצר ראיה של הגיל בלועזית פרסביופיה מתחיל להתפתח סביב גיל 40 ועל כן נזקקת למשקפי קריאה היכולת לקרוא מקרוב כשמצמצמים את העיניים יוצרת אפקט הקרוי PIN HOLE שמאפשר קריאה מקרוב בכל מקרה מומלץ להבדק בהרחבת אישונים לראות שאין אפקט הקשור לעדשה ועל כן רק בבדיקה יסודית ניתן יהיה להשיב לשאלתך בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין