גילוי מחלת קרטוקונוס בעין אחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/07/2016 | 21:54 | מאת: דן

שלום לכל הרופאים. שאלתי היא : בני הגיע לצו ראשון ואז אובחן כחולה קרטוקונוס בעין אחת (העין השניה בריאה לחלוטין) . לאחר בדיקה נוספת בקופת חולים ולאחר מכן אצל אופטומטריס לא הצליחו להתאים משקפים לעין זאת אומרת הראייה הייתה 6/120 עם משפקפיים אי לכך הוסבר לו כי עדיף שינסה עדשת מגע . שאלתי היא האם בנסיבות הללו האם ירידת הפרופיל הצבאי היא משמעותית כיוון שהילד בשלב הזה לא מוכן לנסות עדשה ואם סיכוייו לקרבי פוחתים משמעותי או לא קיימים לחלוטין .

דן שלום רב, מועמד לגיוס הסובל ממחלת קרנית הנקראת קרטוקונוס בדרגה מתקדמת כפי שהיא קיימת אצלך לא מתאים ליחידה קרבית באופן כללי עליו לקבל פרופ' צבאי בהתאם לפרופיל זה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין