אי נוחות בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/06/2016 | 21:31 | מאת: עמרי

שלום ! כל חיי אני סובל מעיניים רגישות (יש לי עיניים כחולות וגם במשפחתי לכולם עיניים "רגישות") אני כרגע עובד באפריקה, ולפני כשבוע הייתי חולה. כנראה וירוס צינון (קצת חום,כאב גרון,נזלת). אני חושב שמאז אני סובל מגירוי מוגבר בעיניים. אני מסתנוור וסובל בקלות יותר מהשמש, בסוף היום עיניי צורבות ועייפות, ובכללי מציקות יותר מהרגיל. יש קצת אודם בעפעפיים, אך אין אודםחריג בעין עצמה או הפרשות. רציתי לשאול - האם זו עשויה להיות דלקת עיניים ? יש לי מה לדאוג/לעשות בנידון ? ושאלה נוספת - אני נוטל את התרופה מלרון כמניעה למלריה. בתופעות הלוואי מצוין שזה עלול לגרום להפרעות ראייה. אני חושד שאני סובל מטשטוש קל (קשה לי להגיד כי יש לי קוצר ראייה קל ואיני מסתובב עם משקפיים). רציתי לשאול מה ידוע לכם על הנושא, ובכל מקרה האם זוהי הפרעה הפיכה ? תודה רבה

עמרי שלום רב, יתכן מאוד וסבלת ממחלה ויראלית שגרמה לצינון וכאב גרון, ישנם וירוסים הפוגעים גם בדרכי הנשימה וגם בעיניים למשל אדנו ווירוס. מומלץ טיפול בטיפות הכוללות סטרואידים חלשים+ אנטיביוטיקה כגון ZYLET 4 פעמים ביום למשך שבועיים. לגבי תרופת המלרון אכן קיימת אפשרות נדירה יחסית השפעת התרופה על מרכז הרשתית לאחר שימוש ארוך טווח. מומלץ לעבור בדיקת שדה ראייה מקולרי אדום ולבן ואם ישנה בעיה להוריד את מינון התרופה + בירור רישתית נוסף. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין