שימוש ממושך בלוטמקס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/06/2016 | 23:28 | מאת: יובל

שלום, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת משקפיים, כשלאחריו הוסבר לי על משטר טיפות קפדני אותו אצטרך למלא בעקביות. חלק ממרשם הטיפות כולל שימוש בטיפות סטרואידים הנקראות לוטמקס. בעלון לצרכן המופיע באריזת בקבוקון הטיפות וכן במידע שמצאתי ברשת, נאמר מפורשות שבשימוש ממושך (יותר מ-10 ימים) יש לבצע מעקב לבדיקת לחץ תוך עיני וכן מפורטות כמה תופעות לוואי לא נעימות שעלולות להיגרם בשימוש ממושך. עוד אציין שבמרשם שניתן לי, יש לצרוך את הטיפות לוטמקס כ-3 חודשים! היום, כשלושה שבועות לאחר הניתוח, לא בוצעה לי אף בדיקה לבדיקת לחץ תוך עיני, אולי בוצעה בבדיקה שהייתה שבוע לאחר הניתוח, אך מהבדיקה הנ"ל לא ביצעתי שום בדיקה והבדיקה המתוכננת הבאה תהיה כחודש וחצי לאחר הניתוח, כלומר, כמעט חודש וחצי ללא מעקב! האם הדברים הגיוניים? האם יש ממה לחשוש? האם לדרוש בדיקה באופן יזום?

יובל שלום רב, עליית לחץ תוך עיני בעקבות טיפול בלוטמקס קורת כחודש וחצי לאחר התחלת הטיפול ולכן מקובל להזמין לביקורת לחץ לאחר חודש וחצי מהניתוח. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין