לבני בן ה-12 יש כבר מספר של -7.5 ולמקוצר ראיה גבוה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/05/2016 | 14:53 | מאת: איל

לבני בן ה-12 יש כבר מספר של -7.5 ולמרות תחינותיי אליו שיאט את קצב קריאת הספרים הגבוה (כ-800 עמודים בשבוע מלבד הלימודים בביה"ס) והשימוש בסמארטפון הוא מסרב. מה המלצתך? האם ידוע לך על טיפול חדשני כלשהו לעצירת המספר בילדים? האם יכול בקצב זה להגיע גם ל-20?? (אני התחלתי עם -1 רק בגיל 14! וכיום אני עם -9 בגיל 44).

איל שלום רב, אין טיפול יעיל לעצירת התקדמות קוצר ראייה גבוה בילדים. היו מספר נמחקרים שבדקו את השפעת טיפות אטרופין על התקדמות קוצר הראייה אך התוצאות הן לא חד משמעיות ולדעתי כדאי להתייעץ עם רופא עיניים המומחה לילדים ופזילה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין