אפיסקלריטיס (??)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/05/2016 | 19:23 | מאת: צ

שלום, ב 28.4 שאלתי על אפיסקלריטיס ועניתם לי. ב 11.5 עדכנתי ועניתם לי שנית. אעדכן בשלישית ואוסיף לשאול בבקשה: אתמול חזרתי לבדיקה נוספת לאחר שבצעתי את הצילומים. בבדיקת הלחמית אתמול צוין כי גודש כלי הדם אפיסקלרלים פחת משמעותית לעומת הבדיקה הראשונה וללא צביעה. אני שבועיים מטופל בטיפות נבנק + כדורים: אינדוביס ו-פמוטידין. הטיפול השפיע במקצת אך הדלקת עדיין קיימת להבנתי. הוחלט שאמשיך חודש נוסף ב2 סוגי הכדורים, להמשיך ולסיים שבוע שלישי עם טיפות נבנק ובמקביל בו-זמנית לנבנק להשתמש מעכשיו גם 3 פעמים ביום למשך חודש בטיפות: (DEXMAETHASONE 0.1% (sterodex col. הטיפות האלו יותר חזקות? מה השפעתן? בנוסף לטיפול הנ"ל, נקבע שאבצע בדיקות מעבדה למחלות קולגן עקב אפיסקלריטיס ממושכת. יש לי ממה לחשוש? מה עלול להתגלות מהבדיקות? למה מיועדות? אודה למענה לשאלותיי שמפוזרות בתוך המלל :)

שלום רב, טיפות מסוג סטרודקס הן טיפות סטרואידים ולכן תרופה זו חזקה ואפקטיבית יותר במקרי דלקת בתרופת הנבנק המכילה וולטרן בלבד. הבדיקות למחלות קולגן מיועדות לגלות מחלות אוטואימוניות, כלומר מחלות שבהן מנגנון החיסון העצמי פועל כנגד רקמות הגוף. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין