פגיעה בקרנית-איזה אפשרויות יש

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/05/2016 | 19:38 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 37 , בגיל 7 נפגעתי בעין שמאל ונשרטה לי הקרנית ,רק בגיל 15 עברתי השתלת קרנית אני לא רואה בעין זאת ויש לי פזילה שמחמירה עם הזמן . איזה אפשרויות יש לי במקרה כזה כדי לראות וגם שהפזילה תסתדר ? תודה .

06/06/2016 | 14:49 | מאת: ד"ר ישי פאליק

מיכל שלום רב ראשית יש צורך לברר מה מצב הרשתית ומה יכולת העין לראות מבחינת התפתחות עין עצלה. יש להניח שכיוון שהפגיעה ארעה בגיל 7 לעין יש פוטנציאל ראיה אך יש לברר מה היא בהינתן שלעין פוטנציאל ראיה המוגבל בשל מצב השתל יש להתקדם מול מומחה מקטע קדמי שיבחן אפשרויות התערבות בקרנית עצמה- טבעות\לייזר \השתלה חוזרת לפי המצב הרפואי בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין