קוים נקודות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/05/2016 | 19:15 | מאת: יוסי

שלום הייתי אצל רופא עניים עקב בעיה שתקפה אותי לפני מספר חודשים היה לי ממש כמו חול בעניים ממש שחור עד למצב שלא יכלתי לפתוח אותם כול דבר סינוור עכשיו מצב יותר טוב עדיין נשארו כמה קווים נקודות כאלה שמתמקד בהם עם זזות רופא עניים אמר לי שזה אלרגיה עונתית ואני סובל מיובש אבל זה כבר לא עונתי בגלל הזמן הרב שזה סמתי טיפות לא התמדתי כי ראיתי שאין שיפור בנוסף סובל מיובש בשפתיים ומעט נפוחות.. קיבלתי עכשיו טלפסט כדורים אך עדיין לא התחלתי כי נאמר לי שאלרגיה לא עושה יובשהיה לי לפעמים הפרשות מעניים האם זה יכול להיות התקף אלרגי שנמשך זמן רב? או עקיצה של משהו תודה

22/05/2016 | 19:17 | מאת: יוסי

הטיפות שקיבלתי זה אופטליסט תודה

27/05/2016 | 16:20 | מאת: ד"ר ישי פאליק

יוסי שלום רב הסימפטומים אותם אתה מתאר נשמעים לא פשוטים האם יובש ואלרגיה הם הגורם היחידי? לא ניתן לומר בלי בדיקה מדוקדקת הכוללת הרחבת אישונים. הנפיחות בשפתיים והעובדה שרופא המשפחה רשם לך תרופה נגד אלרגיה מעידה שגם הוא חושב שיש אלרגיה כך או אחרת מומלץ להשמע להוראות הרופא ולאחר מספר ימים של שימוש בתרופה אם אין הטבה לשוב לבדיקה דנה שלום רב התגלה אצלך לחץ גבוה מהנורמה. גלאוקומה היא נזק לעצב הראיה ולפי תאורך העצב ושדה הראיה בגדר הנורמה. בכל מקרה יש לפעול לפי הוראות הרופא מבחינת טיפול תרופתי בעין אחת או בשתיהן. לשם החלטה לגבי עין ימין הרופא ימשיך מעקב לחץ. לגבי השעה 6 בבוקר כיוון שאת משתמשת בקסלטן יש לעניין משמעות נמוכה. מומלץ ליטול תרופות בהתאם הוראות היצרן. הלחץ בפינת העין מטרתו לא לאפשר ספיגה מהירה של הטיפה לתעלת הדמעות רצוי לשים לפני השינה אך גם בערב יביא תועלת דומה ישנו מכשיר שבא במגע עם העין עם אמינות טובה TONOPEN אךצריך טיפות מאלחשות ואותן לא ניתן לקנות או לטפטף בבית. למכשירים שאינם באים במגע עם העין אמינות נמוכה יותר. מומלץ לבצע עקומת לחץ אצל רופא העיניים. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין