עדשות מגע, משקפיים וצילינדר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/05/2016 | 13:05 | מאת: מנחם

לאחרונה קיבלתי מרשם לעדשות מגע ללא צילינדר. אני חובש משקפיים עם צילינדר ולפיכך בוצעה התאמה ו"חיפוי" של המספרים של העדשות כלפי מעלה (מאחר ואין בסוג העדשות שאני מעוניין בהם דגם אסטגמציה). שאלתי היא האם זה לא מסוכן לעיניים או עלול לגרום לעיניים שלי להתרגל למספר יותר גבוה ולאחר מכן קשיים במעבר בין משקפיים לעדשות. תודה

מנחם שלום, אין כל בעיה עם הרכבת עדשות מגע עם הכוח האופטי שתארת, כל זמן שהן נוחות מבחינת הראייה. זה לא מסוכן כלל ולא יגרום לקשיים במעבר בין עדשות המגע למשקפיים. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין