אפיסקלריטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/05/2016 | 13:51 | מאת: צ

שאלתי כמה הודעות מתחת שאלה שכותרתה "חשד לאפיסקלריטיס" והשבתי למי שהגיב לי אך כנראה משום שההודעה ירדה למטה לא שמתם לב. אכתוב כאן: ייתכן שהאודם נגרם כתוצאה של שימוש כ 6 שנים בעדשות מגע רכות? בשבוע שעבר בצעתי את צילום הUS בעין האדומה (גלגל העין) ולמחרת התחלתי אתחיל את השימוש בטיפות נבנק וב2 סוגי הכדורים (אינדוביס ו-פמוטידין), בתקווה לראות שינוי כבר בימים הקרובים. אני כבר כ-6 ימים עם הטיפול. תוך כמה זמן אני צפוי לדעתכם לראות שינוי-שיפור משמעותי? בפענוח תחת הסעיף לובן העין (סקלרה) נכתב: לא הודגם עיבוי הסקלירה או הרחבה של חלל הסוב טנון. לסיכום: ללא סימני פסיקלריטיס. אם כך, יכול להיות שמדובר במשהו אחר? פשוט יותר? ולא מה שנחשד? לפי נסיונכם, אם לא מדובר כנראה באפיסקלריטיס אז יכולה להיות אפשרות שאחזור להשתמש בעדשות מגע? ואף אולי בעתיד לעבור ניתוח לייזר? תודה.

16/05/2016 | 00:04 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב הדבקתי את שאלותיך והמענה מיד לאחריהן יתכן שהאודם נגרם כתוצאה של שימוש כ 6 שנים בעדשות מגע רכות? יתכן אך לא מאד סביר בשבוע שעבר בצעתי את צילום הUS בעין האדומה (גלגל העין) ולמחרת התחלתי אתחיל את השימוש בטיפות נבנק וב2 סוגי הכדורים (אינדוביס ו-פמוטידין), בתקווה לראות שינוי כבר בימים הקרובים. אני כבר כ-6 ימים עם הטיפול. תוך כמה זמן אני צפוי לדעתכם לראות שינוי-שיפור משמעותי? 10-14 יום בפענוח תחת הסעיף לובן העין (סקלרה) נכתב: לא הודגם עיבוי הסקלירה או הרחבה של חלל הסוב טנון. לסיכום: ללא סימני פסיקלריטיס. אם כך, יכול להיות שמדובר במשהו אחר? פשוט יותר? ולא מה שנחשד? ייתכן אבל לשם כך הרופא המטפל יזדקק לתשובת האולטראסאונד לבדיקה קלינית בה יבחן גם את התגובה לטיפול התרופתי לפי נסיונכם, אם לא מדובר כנראה באפיסקלריטיס אז יכולה להיות אפשרות שאחזור להשתמש בעדשות מגע? ואף אולי בעתיד לעבור ניתוח לייזר? אם לא מדובר באפיסקלריטיס מענה לשאלתך תלוי באבחנה החלופית במידה ואכן מדובר באבחנה פשוטה יותר ייתכן ותתאים לניתוח אך את זאת תוכל לדעת רק לאחר בדיקה מעמיקה ודיון יסודי עם הרופא המנתח בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין