מה יכול לקרות אם לא פותחים את שק הדמעות?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/05/2016 | 16:24 | מאת: מיקי

שלום ד"ר, אני בת שבעים פלוס בבדיקת עניים נאמר לי ששק הדמעות שלי חסום והציעו לי לעשות איזו שהיא פעולה בלייזר. 1. אני לא מרגישה בעייה בעיניים שום דבר לא מפריע לי האם חובה לעשות זאת? 2. מה יכול לקרות אם לא עושים זאת? 3. האם יש סיכון לראיה בפעולה כזו? תודה

מיקי שלום רב, 1. במידה ואינך מרגישה בעייה כל שהיא בעיניים, אין צורך לעבור שום פעולה כירורגית בדרכי הדמעות, טיפול או פעולה בלייזר כל כל שהוא. 2. לא יקרה סיבוך כל שהוא במידה ולא תעברי טיפול כירורגי אלא אם כן נתגלתה סתימת דרכי דמעות משמעותית אשר עלולה להביא לזיהום. 3. אין חשש לפגיעה בראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין