כאבים בעפעפיים עליונים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/05/2016 | 08:34 | מאת: יעל

שלום רב, לבתי מזה זמן רב כאבים בעפאפיים העליונים. היינו במספר ביקורים אצל רופא: התחלנו בבדיקת ראיה שיצאה תקינה, לאחר מכן בדיקות דם שיצאו תקינות והמשכנו במתן טיפות עיניים בשל ההשערה כי המדובר באלרגיה לפריחת אביב (אציין כי בתי אכן סובלת מאסטמה של העור). איננו מצליחים לאפיין את משך הכאב, תדירות ו/או מה הגורם לכאב. הכאב יכול להיות להופיע לאחר יום לימודים ופעילות מאומצת, או להופיע לפתע באמצע היום ולחלוף. לרב הכאב חולף תוך זמן קצר. כמו כן, אם באמצע הכאב תסגור בתי את העיניים, הכאב יחלוף. נראה כי זהו סוג של תגובה לגירוי פתאומי של אור, או בסוף יום, או לאור חשיפה למסך מחשב או טלוויזיה, אם כי איננו בטוחים שיש בהכרח קשר ישיר לכל אלו. כמו כן חשבנו כי זוהי תגובה לסוגי מזון, כגון צריכת סוכרים או ממתקים, צריכת מוצרי לקטוז (אולי רגישות ללקטוז), צריכת מוצרים עם גלוטן אך כאמור, לא הצלחנו למצוא מאפיין ברור. נודה לכם אם תוכלו לסייע לנו ולהמליץ לנו מה עוד ניתן לעשות כדי להתגבר על הבעיה. מה שעוד לא עשינו זה להיבדק את מומחה עין שיבדוק את קרקעית העין, את הרשתית ובריאות העין באופן כללי. תודה, יעל

יעל שלום רב, דלקת אלרגית של לחמית העיניים והעפעעפים שהיא לעיתים גורמת לכאבי עפעפיים עליונות ניתן לאבחן בקלות ע"י בדיקה אצל רופא עיניים בקופ"ח. כמובן בהזדמנות זו בתך חייבת לעבור גם בדיקת קרקעית העיניים. בנוסף, יש לעבור בדיקה של מיקוד העיניים ואיזון שרירי העיניים ע"י אורטופטיסט של קופ"ח. בברכה, פרופ' קרמר ישראל.

מנהלי פורום בריאות העין