דברים שקופים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/04/2016 | 12:18 | מאת: דיאנה

שלום, שמתי לב שכאשר אני מכווצת את העיניים מול השמיים הבהירים אני שמה לב לכמו תולעים ארוכות כאלה שפשוט לאט לאט כאילו צונחות למטה... וכאשר אני מרימה את המבט הן שוב עולות למעלה ואז זה צונח למטה. בנוסף יש גם בועות שקופות כאלה שגם צונחות למטה והן תמיד בסדר קבוע, משהו כמו 5-6 בועות כאלה שנמצאות תמיד באותו הסדר ותמיד כשאני מהר מזיזה את המבט ימינה ומכווצת את העיניים הן כאילו מגיעות מהפינה הימנית וצונחות למטה וכנל בעין שמאל. רציתי לשאול מה זה , זה לא פלוטרס אני חושבת כי פלוטרס אני רואה בצבע שחור אפור כזה וזה משהו אחר... הבנתי באינטרנט שזה קשור אולי לדם או שזה תאי דם או משהו דומה. האם זה מסוכן? זה סימטרי בשתי העיניים הבועות השקופות אז אני לא בטוחה שזאת בעיה ... מה זה?

24/04/2016 | 22:30 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דיאנה שלום רב שאלות טובות יש תאוריות שונות לגבי פלוטרס בשדה הראיה ישנם כאלו שהם ממש עכירויות בזגוגית ואז רואים צל אפרפר בצורות שונות וישנם כאלו שקשורות לאזורים צפופים יותר בזגוגית שנקרא סינרזיס אולם ישנן תופעות ראיתיות שעשויות להיות קשורות אכן לכלי הדם ברשתית ולזרימת הדם בתוכן אולם כיוון שמדובר בתופעה מאד סימטרית כפי שאת חווה אותה הסבירות שמדובר בתופעה מתוך העין עצמה יורדת מציע להבדק בהרחבת אישונים ולפי המלצת רופא העיניים להתקדם בבירור במידת הצורך בברכה דר ישי פאליק

24/04/2016 | 23:04 | מאת: דיאנה

מנהלי פורום בריאות העין