לגבי הקטרקט בעין -האם חייבת להיות אותה עדשה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/04/2016 | 00:50 | מאת: ביבה

שלום, הושתלה לי עדשה לרחוק בעין(החזקה) אחת,ונשארו מספר וצילינדר קטנים שדורשים משקפיים השאלה לגבי העדשה שכדאי לשים בעין השניה: רציתי לראות מרחוק ובמחשב והוצע לי סימפוני האם אפשר לשים עדשה שונה מבעין הראשונה? האם יש כבר נסיון בהשתלה מסוג זה? מה הסיכונים והסכויים לראיה מרחוק ומחשב? האם אוכל להמנע מהצורך במשקפיים תודה מאוד לתשובה (נראה לי שלא הייתי מתרגלת לעין אחת רואה לרחוק והשניה לקרוב)

24/04/2016 | 22:27 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ביבה שלום רב סימפוני נחשבת עדשה טובה וכבר מצטבר בשימוש בה נסיון טוב ניתן להשתיל שתי עדשות שונות ויש בכך נסיון בעולם אך יש להתייעץ עם הרופא המנתח בדיוק לגבי אילו שני סוגים שונים לגבי ראיה בעין אחת מרחוק ובשניה מקרוב ניתן לבצע נסיון עם עדשת מגע בעוצמה שונה אך זה תלוי מאד בחומרת הקטרקט ובהשפעתו על הראיה וייתכן שלא ידמה הייטב את התוצאה הסופית מבחינת סיכונים וסיכויים לצורך בשימוש במשקפיים לאחר הניתוח ישנו סיכון כזה כפי שחווית בעין בה נותחת ממליץ להיוועץ עם הרופא המנתח לגבי כל השאלות הטובות שהעלית בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין