ניתוח קרוס לינקינג

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/04/2016 | 19:42 | מאת: נורית בוסקילה

אני בת 32 לוקה בקרטוקונס מזה 10 שנים לאחר מיפוי קרנית אחרונה עין ימין קמירות D 52.84 ואסטיגמציה D 7.94. עין שמאל קמירות. D53.24 ואסטיגמציה D4.47. האם כדאי לעשות ניתוח קרוס ליניקינג לעצור את התקדמות המחלה ? והאם יש סיכונים בקרוס לינקינג? תודה רבה

24/04/2016 | 22:34 | מאת: ד"ר ישי פאליק

נורית שלום רב קרוס לינקינג הינה פרוצדורה שמתבצעת מתוך מטרה להאט או אף לעצור התקדמות מחלות אקטטיות בקרנית כגון קרטוקונוס. הקמירות בפני עצמה אינה אינדקציה לביצוע הפעולה אלא אם מתועדת התקדמות בקמירות ואת חווה ירידה בחדות הראיה המתוקנת כיוון שאם אין התקדמות הפרוצדורה אינה מוסיפה לך דבר ואת רק נחשפת לסיכונים הכרוכים בביצועה בעוד שאצל מי שמחלתו מתקדמת התועלת הצפויה עשויה להיות רבה ולהצדיק את הסיכון על כן יש לגשת עם טופוגרפיות קודמות וחדות ראיה מתוקנת לרופא העיניים המטפל בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין