שאלות בנוגע לבדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/03/2016 | 16:06 | מאת: אחת

הייתי אצל רופא עיניים. הוא שם טיפות לבדיקת הלחץ בתוך העין לאחר מכן שם טיפות להרחבת האיישונים והמתנתי חצי שעה בחוץ לאחר בדיקת הרחבת האיישונים אמר שישוב על בדיקת הלחץ בתוך העין ושוב שם טיפות לצורך זה. 1. האם עירבוב סוגי טיפות שונים באותה בדיקה עלול לגרום לנזק לעיניים? 2. כבר חלפו 5 שעות מעת הבדיקה ואני עדיין מרגישה קצת טשטוש בעיניים, אי נוחות, יובש בגרון וירקתי כמה פעמים נוזל ירקרק עם ליחה. 3. בבדיקת הלחץ בתוך העין קירב לעין מכשיר קטן עם עדשה עם אור כחול זה נגע לי ברסים מפנים העין ובפנים העפעף ואולי בעין עצמה.. נלחצתי ושאלתי הרופא אם המכשיר עבר חיטוי הוא אמר כי מקבל כל יום 45 מטופל וכמובן שהמכשיר לא עובר חיטוי בין מטופל למטופל. אני ממש בלחץ מה הסיכוי שאני אדבק במחלות בדרך זו ואיזה מחלות. תודה

שלום רב, ערבוב טיפות אינו גורם נזק לעיניים. הטיפות להרחבת האישונים עלולות לגרום לטשטוש הראייה במשך 24 שעות ולעיתים יותר. כל רופא מנקה את המכשיר למדידת לחץ בין חולה לחולה ולכן אין לך מה לדאוג. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין