לחץ על הפינה של העין ליד האף

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/03/2016 | 21:04 | מאת: רמי

אני סובל מיובש בעיניים ומטופל בטיפות. היום כשניקיתי הפרשה שיצאה מאחת העיניים לחצתי לא בחוזקה על הפינה של העין עם מגבון לח המיועד לעיניים כדי שההפרשה תידבק למגבון. האם לחץ על הפינה של העין ליד האף יכול לגרום נזק. פעם קראתי באינטרנט שזה יכול להעלות לחץ תוך עיני. אם כן, הלחץ ירד תוך כמה שעות. הלא כן?

רמי שלום רב, הלחץ שהנך מתאר אינו גורם לשום נזק בעיניים וגם לא להעלות לחץ תןך עיני באופן קבוע אלא באופן רגעי בלבד ולא משמעותי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין