רואה צבעים שלא קיימים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/03/2016 | 16:27 | מאת: יאיר

שלום לכולם. אני בן 57 בריאות טובה. לעיתים קורה שאני רואה צבעים שאינם קיימים. לרוב זה קורה כשאני מסתכל על חלב אני רואה צבעי צהוב או אף לפעמים ירוק בהיר. האם יש לכך הסבר או שזהו סימפטום ידוע למשהו (אשמח לקבל את שמו כדי לקרוא עליו יותר). האם יתכן שזה קשור ללחץ דם גבוה במקצת שהרופא איתר. בתודה יאיר

יאיר שלום רב, יש לערוך ברור בכוון סוגי התרופות שהנך נוטל שהן עלולות לגרום לבעייה בראיית צבעים. כן כדאי לעבור בדיקה ע"י רופא עיניים מומחה על מנת לאתר קטרקט שלעיתים עלול לגרום לבעייה של ראיית צבעים שאינם נכונים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין