האם ניתן לבצע תרגילי פזילה עם קרטוקונוס ?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/03/2016 | 13:57 | מאת: ישראל

שלום, אני מבצע עם מומחה לפזילה תרגילים לשיפור הפזילה הסמויה שיש לי (אלו עובדים על שרירי העיניים כפי שאני מבין?). האם יש בכך סיכון להחמרת הקרטוקונוס ? אני שואל מכיוון שנאמר לי בעבר שלא ברור עם תרגילי בייטס לשיפור הראייה יכולים להחריף קרטוקונוס. על כן אני תוהה מה המצב לגבי תרגילים לשיפור פזילה.

תרגילים אורטופטיסטים לשרירי העיניים ושיפור הפזילה אינם משפיעים על מחלת הקרטוקונוס כלל גם תרגילי שיטת בייטס אין להם השפעה על קרטוקונוס. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין