שימוש בטיפות עיניים DEXEFRIN לאחר שלא היו בקירור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/04/2016 | 20:38 | מאת: אור ק.

ד"ר שלום, אני מטופל בטיפות DEXEFRIN לדלקת עיניים. הטיפות אמורות להישמר במקרר. היום נסעתי לנסיעה ארוכה וכשהגעתי ליעד שכחתי לשים את הטיפות במקרר. בסה"כ הן נשארו מחוץ לקירור במשך כ-6 שעות. יש לציין שנשאתי את הטיפות בצמוד לשקית קרח, אבל כשנזכרתי בטיפות ראיתי שהקרח כבר נמס (המים היו קרירים אך כבר לא קפואים). שאלתי היא - האם עוד בטוח להשתמש בטיפות? כמו כן, במידה ולא, מה הנזק וכיצד יש לנהוג אם לקחתי מנה אחת מהטיפות לאחר שהייתן מחוץ לקירור? תודה, אור ק.

אור שלום רב, אינני רואה כל בעייה עם טיפות הדקספרין ששהו מחות לקרור במשך כ6 שעות, אך שהו בצמוד לשקית קרח. אם הבקבוק נשאר באוטו או בשמש אין להשתמש בהן יותר. אין נזק בשימוש בטיפות אלו. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין