עיניים אדומות אחרי שהייה במי הים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/04/2016 | 19:40 | מאת: גל

שלום, שמתי לב שבאופן קבוע אחרי שהייה במים של הים העיניים שלי נהיות אדומות, והאודם לא עובר במשך כמעט שבוע. אני נמצא הרבה בים, הל שהדבר מאוד בעייתי וטורדני. אשמח לעצה לטיפות שאוכל לשים כשאחזור מהים או לטיפול מועיל על מנת למנוע זאת. תודה

12/04/2016 | 16:36 | מאת: ד"ר ישי פאליק

גל שלום רב מי הים מלוחים ולעיתים מכילים מזהמים לרוב ברמות נמוכות כיוון שכידוע לך השפכים הולכים לים ועל כן מגע שלהם עם העיניים עלול לגרום לאודם אולם אודם שנמשך שבוע אינו דבר שכיח. בכל מקרה עדיף למנוע מאשר לרפא ועל כן מומלץ להרכיב משקפיים שימנעו מגע מי ים עם העיניים במידה וכן היתה חשיפה ממליץ בשלב ראשון תחליפי דמעות נטולי חומר משמר אותם ניתן לקנות בכל בית מרקחת בלי מרשם רופא. במידה וגם הם לא עוזרים מומלץ לא להשתמש בתרופות מכווצות כלי דם שניתן לקנות ללא מרשם רופא אלא לגשת לרופא עיניים לבדיקה מקיפה והחלטה על המשך טיפול בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין