נקודה שחורה לאחר הרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/04/2016 | 21:54 | מאת: ענת

שלום ביצעתי הרחבת אישונים ויום לאחר מכן עבר הטישטוש אך הופיעה לי בעין שמאל נקודה שחורה (לא באופן קבוע) היא מופיעה בעיקר שאני באור יום או אור חזק. הנקודה קבועה ולא זזה אלא אם כן אני מזיזה את העין והיא "עוקבת" אחריי. זה כבר שבוע וחצי ושמתי לב שביא קטנה בקוטר שלה אך עדיין ממשיכה לראות אותה. מה לדעתך קרה? האם זה שכיח לאחר הרחבת אישונים? יש לציין שאני בריאה ואין לי מחלות רקע. תודה

12/04/2016 | 16:32 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ענת שלום רב מרבית הסיכויים שמדובר בעכירות בזגוגית המטילה מעין צל קטן על הרשתית באור חזק או בהתבוננות בשמים הכחולים או בעת שקוראים בתאורה טובה הסיבה לכך ששמת לב לממצא עשוי להיות קשור להרחבת האישונים בעקיפין כיוון שייתכן וגרם לכך שמיקד את תשומת ליבך לממצא. כך או אחרת יש להבדק בהרחבת אישונים (כן שוב הרחבת אישונים) לוודא שאין ממצא נוסף. במידה וזה המצב לרוב תוך מספר שבועות מפסיקים לשים לב לצל הקטן מלבד במקרים שמניתי מעלה. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין