פזילה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/04/2016 | 07:34 | מאת: שושי

שלום רב, אני בת 26.. אני סובלת מפזילה מגיל קטן שמתבטאת בזה שכשאני עייפה עין אחת נסגרת יותר מהשניה (עין גדולה ועין קטנה), במהלך שינה אחת העיניים נפתחות לי ואני ישנה עם עין חצי פתוחה... עשיתי בדיקת ראיה לפני כמה שנים ואני רואה 6/6... הפזילה לא הפריעה לי יותר מידי בחיים עד שהגעתי לשלב ל הוצאת רשיון נהיגה... מסתבר שלפעמים, לא תמיד, דברים שרחוקים ממני אני רואה אותם קרובים... אם זה היה תמיד אז הייתי מסגלת לעצמי שיטות... הבעיה שאני לא יודעת מתי זה כן ומתי לא... רשיון הוצאתי בסוף (נכשלתי מספר פעמים מהיצמדות למכוניות חונות שבאמת חשבתי שאני שומרת מרחק...). אני נוהגת נסיעות קצרות בלבד כבר 7 שנים. האם יש דרך כלשהי לפתור את הבעיה הזו? תודה

12/04/2016 | 16:38 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שושי שלום רב כפי שעניתי בפורום השני STARMED נבדקת ע"י מספר רופאי עיניים ועל כן הפתרון אינו טריוויאלי ומצריך בדיקה מקיפה של נוירואופתלמולוג או מומחה ברפואת עיניים ילדים ופזילה. ממליץ לפנות לאחד מהם והוא יראה אם ההתקדמויות שחלו בתחומו מציעות מענה הולם לבעיה ואם לא יפנה אותך לתת המומחיות השניה שהצעתי. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין