בצקת לאחר ניתוח ערוד

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/03/2016 | 11:55 | מאת: מני

שלום אני חולה סוכרת מסוג 2 עברתי מספר רב של טיפולי לייזר בשתי העיניים בעיין שמאל רואה טו בעיין שמאל רואה מעוות ליפני כ שמונה חודשים עברתי ניתוח ערוד בעיין ימין ללא סיבוכים כרגע הובחן בעיין ימין לפי צילום c.t. בצקת ואני מטופל בטיפות וולטרן 4 טיפות ביום למשך 5 שבועות רציתי לבקש לדעת מה חומרת המחלה והאם נכון שאפשר בסבירות גבוהה לאבד את הראיה בעיין עקב הבצקת ואיך אפשר להקדים תרופה למכה תודה

מני שלום רב, לאחר ניתוח קטרקט בחולי סכרת נתקלים לעיתים בבצקת של מרכז הרשתית הנגרמת גם בעקבות הטראומה של הניתוח עצמו וגם כתוצאה ממחלת הרשתית שנגמרת מהסכרת. במידה והבצקת לא תחלוף ניתץן לבצע זריקות AVASTIN המסלקות בדר"כ את הבצקת תוך כמה חודשים. כדאי להחליף את הוולטרן בטיפות מסוג NEVANAC 3 פעמים ביום ולנסות טיפות סטרואידים לשלושה חודשים. יש הממליצים להוסיף טיפות TRUSPOT פעמים ביום. אפשר גם לשקול הזרקת סטרואידים לרירית העין אך יש להיוועץ עם הרופא המנתח. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין