טיפות ויטמין d לעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/03/2016 | 22:29 | מאת: תמר

מקווה שלא תצחקו מדי על שאלתי. בשבוע שעבר צצה לי דלקת בעיניים. הרופא רשם לי משחה אנטיביוטית וטיפות עיניים למשך 10 ימים. לקחתי יומיים טיפות וביום השלישי כשהכנסתי את הטיפות לעין מאד שרפו לי העיניים. חשבתי אולי ביומיים הקודמים רק חשבתי שהכנסתי טיפות ולכן לא שרף לי. גם למחרת, שמתי טיפות ושוב העיניים מאד מאד שרפו לי מהטיפות ביום השלישי גם שמתי את הטיפות ושרף לי ואז במקרה שמתי לב שבמקום להכניס טיפות עיניים הכנסתי בימים האחרונים טיפות ויטמין d שאלתי האם גרמתי לי נזק עם טיפות הD. עלי לציין שביומיים הראשונים ששמתי את טיפות D לעיניי התלוננתי בסביבבתי שהראייה שלי התעממה. עכשיו, 4 ימים אחרי שגיליתי את הטעות הראייה שלי רגילה.

תמר שלום, לא חל כל נזק משימוש בטיפות ויטמין D, אך וודאי שהן גורמות לטשטוש הראייה, היות והן שמנות מאוד ויוצרות אפקט של משחה על הקרנית ומטשטשות את חדות הראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין