שאלה מוזרה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/03/2016 | 07:04 | מאת: דיאן

שלום, רציתי לשאול כמה שאלות שניראה לי שהם מוזרות אבל אני חייבת לדעת, למה כשעוצמים עיניים מול האור אז רואים צבע אדום? האם יש תופעה כזאת/בעיה שאפשר לראות גוון אדום בעין אחת? או בשתיהן..ולפעמים כשאני מתרכזת במשהו אז נדמה לי שיש לי כמו צל/כתם אדום בזווית הראייה בעין שמאל, אבל זה רק כשאני חושבת על התופעה הזאת, אני יכולה ימים שלמים לא לחשוב עלזה ואז אני לא שמה לב לזה בכלל, ולפעמים גם כשאני מסתכלת על צבע ירוק ממש חזק או שהוא בזווית הראייה שלי אז אני רואה כמו מן הילה בצבע אדום, מה זה התופעה הזאת? תודה וסליחה על השאלות המוזרות ישלי פשוט פוביה מהבריאות של העיניים ואני כניראה שמה לב יותר מדי לכול מה שהוא טבעי.. או שלא..

שלום רב, כשעוצמים עיניים קרני האור עוברות פלטרצייה אופטית דרך העפעף הסגור ואז כתוצאה משינוי בתווך האופטי נוצר אפקט של צבע אדום. לגבי הבעיה הנוספץ שלך הסיבה נובעת מניוון האיבר הפנימי של העין "הזגוגית" והתופעה נקראת פלוטרים. ממליץ לעבור בדיקה אצל מומחה רשתית עם הרחבת אישונים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

27/03/2016 | 08:31 | מאת: דיאן

מנהלי פורום בריאות העין