קרטוקונוס ופעילות ספורט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/03/2016 | 23:21 | מאת: טום

שלום רב, האם פעילות ספורט כבדה (הרמת משקולות במאמץ מלא) יכולה להחמיר קרטוקונוס? ברור לי כי הסיבות למחלה אינן ברורות, אך עם זאת - אני מנסה ללכת בקוו המתבקש. הרמת משקולות או דחיקתם - מעלה לחץ תוך עיני - גם אם באופן זמני (נבדק מחקרית). והרי קמירות קדימה של הקרנית - בסופו של דבר "קשורה" ללחץ שדוחק אותה קדימה. אם היה "ואקום" - הייתה מתעוותת אחורה. תודה מראש.

20/03/2016 | 12:52 | מאת: ד"ר ישי פאליק

טום שלום רב מפנה אותך למאמר מ2014 Mechanisms for acute corneal hydrops and perforation מועלית בו האפשרות שאכן ביצוע מאמץ גופני ניכר שגורם לעלית לחץ תוך עינית (כמו גם סיבות רבות אחרות המצויינות במאמר) עלול להחמיר את מצב הקרטוקונוס בכל מקרה מומלצת התייעצות עם רופא העיניים (רצוי מומחה קרנית) אצלו אתה נמצא במעקב בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין