דלקת ריסים ויובש בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/03/2016 | 13:19 | מאת: שירי

שלום ד"ר, 1. האם השניים קשורים זה בזה? 2.מה הטיפול המומלץ ליובש (מועט) בעיניים? האם טיפות, אילו טיפות והאם מותר ללא הגבלה? 3. רופאת עיניים שראתה אותי אמרה כי יש לי דלקת ריסים. הבנתי שמומלץ שימוש יומיומי בתכשיר מתאים וכן ברטיות חמות (המלצה נוספת?) 4. הבנתי שבדלקת ריסים, ריסים הנושרים לא צומחים מחדש:( חשוב לי לדעת, האם הדבר אמור לגבי כל ריס שנופל לי(לא עלינו שלא אשאר חסרת ריסים..) או רק במצב בו הדלקת חריפה? תודה רבה ושבת שלום

20/03/2016 | 12:47 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שירי שלום רב דלקת העפעפיים עלולה לגרום לנשירת ריסים לעיתים הריסים כן צומחים בחזרה לעיתים לא דלקת בעפעפיים מובילה לעיתים קרובות ליובש עקב פגיעה בבלוטות מפרישות השומן שבעפעפיים ושינויים אחרים לגבי המלצות לטיפול תלוי בחומרת המצב לעיתים מוסיפים כדורי אנטיביוטיקה לעיתים משחת סטרואידים ולעיתים אומגה 3 ממליץ להיוועץ ברופאה המטפלת.כנ"ל לגבי היובש הנגרם בעקבות הדלקת. ניתן להשתמש ללא הגבלה בתחליפי דמעות נטולי חומר משמר בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין