פזילה סמוייה בעקבות קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/03/2016 | 20:59 | מאת: ישראל

אובחנה אצלי פזילה סמוייה (קרוב + רחוק) בעין שסובלת מקרטוקונוס. הרופא טוען שהסיבה לכך היא שחדות הראייה בה נמוכה מהעין החזקה השנייה. אודה אם תוכלו לענות על 2 השאלות : 1. מה ניתן לעשות כדי לשפר ולהעלים את הפזילה הסמוייה? האם כיסוי העין החזקה ושימוש בזאת שפוזלת במשך שעה ביום יכול לשפר את המצב? האם נדיר שפזילה סמוייה הופכת "לגלוייה"? 2. הראייה בעין הפוזלת (סמוייה) עם הקרטוקונוס טובה למדיי (בעיקר באור יום) - מגיע איתה לעיתים ל6/6 בבדיקות ראייה. האם יכול להיות שצריך להשלים בירור של הפזילה, היות וייתכן וסיבתו שונה? תודה מראש !

כאשר ישנה ראיה ירודה באחת העיניים, יכולה להתפתח פזילה באותה העין, בתחילה הפזילה סמויה ויכולה , לא תמיד, להתגבר, קצב השינוי אינו קבוע ולא ניתן לקבוע אם ומתי הפזילה לא תהיה סמויה. במידה והסיבה לפזילה היא ראיה ירודה אז מומלץ לנסות לתקן את הראיה בעין החלשה עי משקפיים או עדשות מגע, אין סיבה לכסות את העין הבריאה. במידה ויש ספק בהחלט ניתן להתייעץ עם רופא עיניים מומחה בפזילה. בכבוד רב דר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין