ניתוח קטרקט אחרי מונווויג'ן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/03/2016 | 22:48 | מאת: אורלי

ערב טוב! לפני 15 שנים עברתי בגיל 40 ניתוח מונוויז'ן.עם הזמן הופיע אצלי קטרקט סמיך בשתי העיניים.אתמול עברתי ניתוח להסרת הקטרקט בעין המכוונת לראיה מקרוב.היום בבדיקה לא ראיתי מרחוק.האם עצם העובדה שהעין מכוונת לראיה רק מקרוב היא אכן הסיבה לכך? כי לדעתי הרופא שלי לא מבין את זה כי הוא לא מבצע ניתוחי הסרת משקפיים.אני חוששת שבגלל זה הוא יסרב לנתח את העין השניה שגם בה יש קטרקט סמיך שמפריע מאד לאיכות החיים שלה. אודה לתשובתכם

15/03/2016 | 12:22 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אורלי שלום רב השאלה איזה סוג תיקון ביקשת לפני הניתוח לקרוב או לרחוק. כל רופא עיניים יכול להחליט בשיתוף המטופל האם לכוון את התיקון לקרוב או לרחוק ע"פ בחירת כח העדשה מציע לדון עם המנתח בכל עניין הקשור לניתוח גם לניתוח העין השניה בברכה דר ישי פאליק

15/03/2016 | 12:42 | מאת: אורלי

תודה על התשובה. לא ביקשתי שום סוג תיקון והעדשה שהושתלה היא רגילה.כי ברקע יש גם גלאוקומה. כך שזה טבעי שהעין ששויפה לראיה רק מקרוב תחזור לאותו תפקוד אחרי הקטרקט,נכון? תוה מראש על התגובה

מנהלי פורום בריאות העין