יובש

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/01/2016 | 15:56 | מאת: רמי

שלום ברצוני לשואל מתופעה מוזרה כמה חודשים..יובש בעניים שלא היה מעולם ..בנוסף קווים נקודות עכשיו כבר פחות נקודות..הייתי אצל מומחה עניים שבדק בדיקה מקיפה נתן אופטליסט שלא עזר ואמר שזה אלרגיה של עונת מעבר בנוסף סמתי לב שהיובש מתבטא גם בפה אוזניים בחוץ (הייתי א א ג ) גם הוא נתן משחה לא סמתי יובש בפי הטבעת..ממש כמו יובש כללי שותה הרבה .לא סוכרתי בדיקות דם מקיפות תקינות (ברקע מיופתיה) מה יכול להיות בעיית היובש הזה ?? מה עלי לבדוק??אלרגיה כול כך הרבה זמן??? אשמח לדעה מה עלןי לבדוק או אולי מחסור בויטמין מסויים?? תודה אשמח לתשובה ועזרה

02/02/2016 | 18:59 | מאת: ד"ר ישי פאליק

רמי שלום רב יובש בעור יכול לנבוע מגורמים רבים בהם חסר ויטמינים או סיבות של מחלות סיסטמיות כגון אטופיק דרמטיטיס ובמידה והיובש גם בעיניים וגם בפה גם מחלת שיוגרן מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל ועם רופא עור ולשקול בירור ראומטולוגי בברכה דר ישי פאליק

03/02/2016 | 12:15 | מאת: רמי

שלום דר ותודה בהמשך לשאלתי היובש הוא לא רק בעור אלה יובש פנימי ברקע מיופתיה אבל זהו יובש שהתחיל לפני זמן קצר שלא היה עברתי בירור מקיף הרופא משפחה עשתה בדיקות מקיפות ולא ראתה בעיה ראמטולגית האם הייתי רואה את התסמונת שאתה מדבר עליה בבדיקות הדם הכלליות הבנתי שזה מחלת חיסון עצמי אבל אני בטוח שהיו רואים את זה בבדיקות וגם בבדיקות בית החולים כשהייתי לגבי מינרלים ותוספים שאתה מדבר עליהם מה יכול להיות חוסר שגורם לזה אני אשמח לכיון יותר מדוייק יש לי חוסר בויטמין d שהתןצאה היא 70 לחלק 2 איך אנני חושב שזה יכול להגרם מי זה מה הכמות שאני צריך לקחת בטיפות ואילו תוספים אתה ממליץ אשמח לתשובה באמת תודה

מנהלי פורום בריאות העין